Burak i pomarańcza – duet doskonały

Po raz kolejny sprawdziło się powiedzenie, że najprostsze smakuje najlepiej. Ugotowane buraki pokroiłem na cienkie plastry, podobnie zrobiłem z pomarańczami. Można teraz dostać w biedronkowej promocji portugalskie pomarańcze z Algarve. The professional’s reviews at сaptain jack casino page. Niektóre z tych zakupionych przeze mnie zarówno wyglądem, jak i smakiem przypominały nieco czerwone sycylijskie pomarańcze.

 

pom bur1

 

Na półmisku ułożyłem cienko pokrojone plastry pomarańczy, buraczków i czerwonej cebuli, dodałem pokrojone liście selera naciowego i lekko podprażone orzechy włoskie. Całość polałem winegretem zrobionym z musztardy, octu balsamicznego, miodu i oliwy oraz lekko popieprzyłem i posoliłem.

Jak się okazało, burak i pomarańcz, mimo iż pochodzą z dwóch różnych kulinarnych biegunów, są sobie przeznaczone …